Lägg maltpåsen i en 10-liters kastrull. Tillsätt
7 liter vatten.Värm till 68 °C.
Håll värmen så nära 68 °C som möjligt i 75 min.
Tryck på påsen ca var 10e minut.
Lyft upp påsen efter 75 min. Lägg den i bunke och häll på 1 liter vatten. Krama ur så mycket vätska du kan.
Häll tillbaka bunkens innehåll i kastrullen.
Vörtkokning
Värm innehållet till kokning och tillsätt sockret, humlen och krossade enbär.
Vörten kokas i 60 minuter.
När 20 min gått tas humlen bort med exv. en stålsil
Lägg märke till att vi fäst termometern på en liten platt pinne för att slippa hålla i den.
Kyl ner vörten till under 30°C.
Häll i vörten i jäskärlet.
Tillsätt jästen till vörten och vänd uppochner på dunken några gånger.
Sätt på ett jäsrör.
Klart för jäsning i 4 dagar.
Lycka till!